Vertex
Samenwerken

Het Samenwerkingsportaal is een administratief-geografische omgeving binnen onze Vertex-suite. Op maat ontwikkeld, zodat o.a. gemeenten en gemeentelijke belastingkantoren betrouwbaar en efficiënt kunnen samenwerken in verschillende basisregistraties. Wie er in de keten ook iets aanpast, geen zorgen: dankzij het samenwerkingsportaal weet je als bronhouder 100% zeker dat de BAG, WOZ en BGT naadloos op elkaar zijn – en blijven – afgestemd.

Eén werkelijkheid, voor iedereen

Het Samenwerkingsportaal kent geen ‘goede’ of ‘foute’ waarheid. Het toont maar één waarheid: de werkelijkheid zoals iedere gebruiker ‘m op dat moment moet zien. Elk opgevraagd object uit de losse BAG-, WOZ- en BGT-registratie zie je in samenhang. Dit kan doordat we landelijke voorzieningen (‘Haal Centraal’) en kernregistraties realtime integreren. Helemaal in lijn dus met Common Ground.

Consistentie verzekerd, altijd

Dankzij een ‘live’-koppeling tussen verschillende registraties, herkent het Samenwerkingsportaal verschillen en mutaties onmiddellijk en biedt deze meteen ter verwerking aan in de afzonderlijke BAG (LV), WOZ (lokaal) en BGT (LV). Of het nu om een losse wijziging of bulkaanpassing gaat: zodra een samenwerking is afgerond, wordt direct gecontroleerd of de nieuwe gegevens in alle basisregistraties met elkaar overeenstemmen. Zo weet iedereen wat er is veranderd en heeft elke gebruiker toegang tot één efficiënt en consistent point of truth.

Daar ben je toch collega’s voor?

Het Samenwerkingsportaal maakt de samenwerking tussen organisaties in de keten eenvoudig en laagdrempelig. Denk aan:

  • verschillen signaleren
  • tijdig mutaties verwerken
  • mutatiedetecties verwerken
  • terugmeldingen beoordelen

Dankzij geavanceerde tooling kan elke gebruiker onderdelen, oppervlaktes en bouwjaren bijhouden. Documenten deel je supersimpel met elkaar en met de slimme chatfunctie heb je alleen nog maar collega’s in de keten: je overlegt net zo makkelijk met iemand van binnen als buiten je organisatie.

Daarom kies je voor het Vertex Samenwerkingsportaal

  • Altijd actueel, consistentie verzekerd
  • Samenhangend objectbeeld
  • Moderne architectuur
  • Laagdrempelig samenwerken
  • Opstap naar de SOR
De andere Vertex applicaties