22| 05| 2023

Groot feest: De nieuwe BRP API gaat in productie!

Groot feest: De nieuwe BRP API gaat in productie!

Op 16-9-2021 kregen we bij Processfive de mooie opdracht om de ‘Haal Centraal’ BRP bevragen API met en voor de RvIG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) te bouwen. Nu vieren we komende donderdag (25 mei 2023) dat de API door de eerste gemeente in productie genomen gaat worden.

Ruim 1,5 jaar is er door een team van betrokken en toegewijde mensen hard gewerkt om deze voor Nederland zo mooie en belangrijke stap mogelijk te maken. Inmiddels is de BRP API in de prijzen gevallen (Gouden API) en zijn de specificaties tot standaard verklaard en is het gebruik op basis van de ‘pas-toe-of-leg-uit’ principes voor elke organisatie in onze sector een must.

We zijn enorm trots op het team, de tussentijdse mijlpalen en op onze bijdrage in deze mooie ontwikkeling. We gaan dus graag in op de uitnodiging van de RvIG om donderdag het feestje mee te vieren.

We verwachten dat de nieuwe BRP API een daverend succes gaat worden!

RvIG Pand


Praktijkervaring bij Processfive

Processfive heeft de gemeente Den Haag geholpen met het binnengemeentelijk uitrollen van de BRP API zodat zij direct op de landelijke transitie zijn voorbereid! De gemeente wil namelijk dat nieuwe processystemen gelijk aansluiten op de nieuwe voorziening en bij voorkeur niet nog worden gekoppeld aan oude gegevensmagazijnen. Daarnaast heeft Processfive ook bij diverse andere organisaties met succes ervaring opgedaan in het inzetten van de reeds bestaande BAG bevragen en BRK bevragen API.

Voor meer informatie over het project van de RvIG en het project van de gemeente Den Haag kunt u contact opnemen met Maarten Stam op 06-31756731 of via m.stam@processfive.com